Pagina's

Huisjesweekend De Kempen 24 - 26 november 2017


Op oude harde schijven is Mark op zoek gegaan naar documenten en communicatie rondom de ontstaansgeschiedenis van GONL en heeft een aardige verzameling. In de zomer van 1997 is een clubje van 5 man na het plaatsen van een advertentie in de Op Pad (dat helaas in 2018 niet meer op papier verschijnt) met elkaar gaan wandelen en kamperen, de start van de GONL buitensport. Erwin, Mischa, Lucien, Bruce en Mark ontmoetten elkaar in een kroeg in Deventer voor de eerste tocht. 21 jaar later zetten we de club nog steeds voort. We hebben op de zondagochtend met 8 man sterk het 2018 programma samengesteld, met Mark als één van de eerstelingen. Chapeau!

Ons ruime onderkomen ‘D’n Gelukten’, met een prachtig wijds uitzicht en open haard, was misschien wat aan de luxe kant, maar had heerlijke vloerverwarming en wel erg goede bedden. Voor mensen van zekere leeftijd was het comfortabel, vergeleken met het avontuurlijker Rolder piratenhol met klimtouwen en sluipdoor-kruipdoor van vorig jaar. De taken waren over het weekend verdeeld. Mark en Saskia kookten, Rutger verzorgde de routes, de drank is door Frits verzorgd en het ontbijt door Harko.


Op vrijdag druppelden in de loop van de avond Saskia, Harko, Leo, Mark, Frits en Rutger binnen, rond achten konden we aan tafel voor Marks heerlijke pasta. Er werd druk bij gekletst en geborreld bij de openhaard tot laat in de avond. 



Zaterdag hebben we ‘De grensroute’ van zo’n dikke 15 kilometer gelopen op en om de grens met België, in zuidelijke richting door bossen en over heide. De zon liet zich regelmatig zien, terwijl sneeuw voorspeld was. Volgens de kaart bevonden we ons op sommige delen in België, maar troffen er Nederlandse borden aan. Rara hoe kan dat? We zijn er nog niet uit. De route ging van huis uit door het Venakkerbosch, de Belgische Blekerheide op, langs het Kanaal van Bocholt naar Herentals, richting natuurreservaat De Wielewaal, Nederland weer in door het Riebos, langs de Zwarte Horstweijer, Stevensbergen over en eindigend in de eetcafé De Koperen Teut. 


In de avond hebben we de heerlijke Momo’s Hariri maaltijdsoep van Saskia verorberd en als geslaagd mogen bestempelen. We zijn met het huisjesweekend een soort van traditionele proefkonijnen voordat Sas de maaltijd haar collega’s voorschotelt met Kerst. In de avond hebben we fotoalbums bekeken van voor de digitale periode van GONL. Frits en Rutger hadden ze uit het stof gehaald. 


De volgende ochtend na het ontbijt hebben we ons jaarprogramma er door gedrukt, want we wilden aan de wandel met het mooie weer. Er staan meer activiteiten op dan dat we ons in eerste instantie voorgenomen hadden. Aan het programma hebben ook Inge en Paul meegewerkt. (Programma zie elders op het Blog/Facebook of op www.gayoutdoornederland.nl)  

 
De wandeling ging (zonder Mark (blaar) en Saskia, maar met Paul en Inge) in oostelijke richting door Luyksgestel, over Schlatersdijk en het riviertje de Keersop (gevoed door allerlei Loopen eindigt de Keersop in de Dommel), door het streekje Uileven met het dorpje De Aa. Het drooggevallen rechttoe rechtaan slootje De Keunensloop blijkt een verbinding te zijn tussen de Liskes Visvijvers en de stromende Elsenloop. Op de grens troffen we een groep jonge enthousiaste Belgische onderzoekers aan in de Elsenloop die een onderzoek deden naar de grondgesteldheid van de wal en het aantal pissebedden aan het tellen waren. Ze raakten de tel kwijt natuurlijk toen wij als Godenzonen en -dochter passeerden. Dat was wel lullig. We zijn één stap net over de grens gegaan naar het Belgische Limburg en teruggelopen. 




Het laatste stuk ging via diverse ‘dijken’, over ‘loopen’ en door het Venakkerbosch. We hebben het weekend een mooi stuk natuur van Luyksgestel en omgeving ontdekt. Rond 3 kwamen we aan bij D’n Gelukten en rond 4 ging een ieder zijns weegs met een tevreden huisjesweekend gevoel. 



Als beheerders van de Gay Outdoor Nederland FB- en website en mede buitensporters, wensen Jeroen en Harko jullie bij deze allemaal fijne Kerstdagen en een sportief 2018 toe!

Hopelijk zien we elkaar op het True Colors feest, Paradiso op 28 januari of het eerste vernieuwende buitensport ‘Van-hutje-naar-hutje-weekend’ van 17 en 18 maart.